Monday, March 31, 2014

Đồ nghề tu ...hihi...


Làm gì cũng phải có dụng cụ , tu củng vậy nha ...hic... mình chỉ cần cái máy nhỏ này để nghe nhạc niệm Phật và niệm theo , chứ tự lực 1 mình mà niệm Phật thì rất là khó định tâm lắm , vọng tưởng nổi lên thấy khiếp luôn , cho nên giờ mình còn là 1 học sinh rất yếu mình phải nương nhờ cái nano apple mp3 này mà định tâm :) 

Mấy cái máy này là toàn nhờ ông chồng ân gia của mình khg , rất tội nghiệp ổng lắm , mình đòi cái gì là ổng lật đật chạy đi mua cho mình liền ...hic...cho nên các bạn muốn kiếp sau mà gặp ông chồng ân gia thì kiếp này nên chìu chuộng ông chồng mình tối đa đi , thì kiếp sau ổng sẽ lo lại cho mình à , nhân qủa rất công bằng mà .....kiếp này mình cũng được an ủi là có ông chồng này , chứ  mình sống giữa 1 đám oan gia rất dữ dằn , khg có ông ân gia này chắc mình đã bị ngủm củ tỏi từ lâu rồi  :) 

Nhắc cái này mới nhớ tới cái ông Sư Phụ kia của mình nha , SP này siêng tu  lắm , có 1 thời gian SP củng bị oan gia thứ dữ quậy , quậy đến nổi SP chịu hong nổi ngồi khóc cả ngày luôn , thật tội nghiệp ghê , mà SP hong phải yếu đâu , nhìn  gương mặt SP rất ngầu , cứng cỏi lắm mà mình khg ngờ khi bị oan gia quậy đến nổi SP cũng chịu khg nổi lun ...hic...SP còn vậy huống chi là mình :)  mình mới thắc mắc hỏi SP chuyện gì mà đến nổi dữ dội vậy , vì mình biết mấy Thầy mà , họ biết tu lâu năm thì rất là cứng cỏi , nghị lực rất kiên cường , mình thắc mắc qúa cứ theo hỏi SP hoài , thì SP nói : cô nghĩ xem , trời mùa Đông lanh như vậy mà cho tôi ở tạm trong nhà xe ( vì lúc đó chùa chưa có xây xong hay sao đó ) , nhiệt độ âm luôn mà khg cho tôi mở heat , tôi lạnh qúa đến nổi 1 thời gian sau tôi bị bệnh qúa chừng luôn .....SP chỉ kể sơ sơ chút vậy thôi , bởi vậy mấy Thầy mà tu chân chính thường bị nạn rất là nhiều , mà chắc SP bị thử thách vậy trước khi được "ơn trên " giao việc lớn cho Thầy làm , giờ Thầy làm Phật sự rất giỏi , nhờ vượt qua được những chướng nạn rất lớn trước đó . 

Cho nên giờ mình đang đi tìm cái ông Bích Chi Phật cúng dường , vì mình nghe băng giảng nói nếu cúng dường được 1 vị Bích Chi Phật thì công đức của mình rất là lớn , mình chỉ cầu mong cho đời đời kiếp kiếp sau này của mình đừng bao giờ  gặp lại oan gia của mình , mình chỉ mong ước bao nhiêu thôi ... mình hỏi SP thì mấy ông SP quở mình liền ...hihi....SP bảo con tu hành gì mà muốn bình yên hoài thì làm sao mà tu tiến bộ , phải có oan gia quậy tơi bời hoa lá hết ( chữ này mình nói )  thì mới biết được sức tu của mình tới đâu chứ :)  Quậy hoài kiểu này mình có nước chết luôn á chứ tu gì nổi :) 

CHƯỚNG DUYÊN - HT THÍCH TRÍ QUẢNG



Nutella Pudding Icebox Cake ( bánh đậu phông , chocolate )



Ingredients
2/3 cup whole milk
1 cup heavy cream
1/2 cup granulated sugar
4 large egg yolks
2 tbsp cornstarch
6 1/2 oz Nutella (by weight)
2 tbsp Frangelico
36 graham crackers
Method
Line a 7” square cake pan with plastic wrap. Set aside. I know that it is an unusual size but they are quite popular in Japan as a two-piece pan that you can lift out the insert for making yokan. Besides, it fits 9 graham crackers perfectly in one layer. No kidding.
Scald the milk, cream, and 1/4 cup of sugar in a small saucepan. In the mean time, whisk together egg yolks, 1/4 cup of sugar, and cornstarch in a large mixing bowl until smooth.
Temper the eggs by pouring in a bit of the hot milk into the egg mixture while whisking. Keep adding milk to eggs and continue whisking until incorporated. Pour mixture back to saucepan.
Cook over medium high heat and stir constantly with a silicone spatula or wooden spoon. When it starts to boil, the custard will thicken considerably. Keep stirring vigorously for another 15 seconds. Remove from heat.
Empty the cooked custard into a large mixing bowl. Whisk in Nutella and Frangelico until smooth. You now have Nutella pudding! I dare you not to take a taste.
To assemble icebox cake, line cake pan with a layer of graham cracker (9 cracker per layer) and top with 1/2 cup of pudding. Smooth pudding evenly using an offset spatula. Repeat with another layer of graham cracker and pudding three more times until you have 8 layers in total. The top layer should be Nutella pudding. Level with offset spatula. You may have a bit of pudding leftover. I don’t think you need me to tell you what to do.
Wrap the pan with plastic wrap and chill in the fridge for 24 hours. During this time, the moisture from the pudding will soften the graham crackers until they take on a cakey texture. Don’t rush it! If you want very clean neat cuts, I would put it in the freezer for 3 hours until solid.
To serve the cake, lift it out of the cake pan with the help of plastic wrap. Peel off the plastic wrap and transfer cake to serving plate. Cut with a knife dipped in hot water and divide into 9-12 pieces. If the cake had been frozen, let it stand at room temperature for about 30 minutes before serving.
Nutella Pudding Icebox Cake
serves 9-12

Ingredients
2/3 cup whole milk
1 cup heavy cream
1/2 cup granulated sugar
4 large egg yolks
2 tbsp cornstarch
6 1/2 oz Nutella (by weight)
2 tbsp Frangelico
36 graham crackers
Method
Line a 7” square cake pan with plastic wrap. Set aside. I know that it is an unusual size but they are quite popular in Japan as a two-piece pan that you can lift out the insert for making yokan. Besides, it fits 9 graham crackers perfectly in one layer. No kidding.
Scald the milk, cream, and 1/4 cup of sugar in a small saucepan. In the mean time, whisk together egg yolks, 1/4 cup of sugar, and cornstarch in a large mixing bowl until smooth.
Temper the eggs by pouring in a bit of the hot milk into the egg mixture while whisking. Keep adding milk to eggs and continue whisking until incorporated. Pour mixture back to saucepan.
Cook over medium high heat and stir constantly with a silicone spatula or wooden spoon. When it starts to boil, the custard will thicken considerably. Keep stirring vigorously for another 15 seconds. Remove from heat.
Empty the cooked custard into a large mixing bowl. Whisk in Nutella and Frangelico until smooth. You now have Nutella pudding! I dare you not to take a taste.
To assemble icebox cake, line cake pan with a layer of graham cracker (9 cracker per layer) and top with 1/2 cup of pudding. Smooth pudding evenly using an offset spatula. Repeat with another layer of graham cracker and pudding three more times until you have 8 layers in total. The top layer should be Nutella pudding. Level with offset spatula. You may have a bit of pudding leftover. I don’t think you need me to tell you what to do.
Wrap the pan with plastic wrap and chill in the fridge for 24 hours. During this time, the moisture from the pudding will soften the graham crackers until they take on a cakey texture. Don’t rush it! If you want very clean neat cuts, I would put it in the freezer for 3 hours until solid.
To serve the cake, lift it out of the cake pan with the help of plastic wrap. Peel off the plastic wrap and transfer cake to serving plate. Cut with a knife dipped in hot water and divide into 9-12 pieces. If the cake had been frozen, let it stand at room temperature for about 30 minutes before serving.


Read more: Nutella Pudding Icebox Cake - Dessert By Candyhttp://wscwong.typepad.com/dessert_by_candy/2011/02/nutella-pudding-icebox-cake.html?utm_content=buffer61e82&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer#ixzz2xS9yZ8YZ 

Sunday, March 30, 2014

Bún gạo xào chay cách này ngon




- Bún gạo cọng nhỏ đem ngâm nước nóng trong sink khoảng 30 phút cho nở chút rồi vớt lên rổ để cho thật là ráo nước ( khoảng 2 , 3 tiếng ) .

-Bắp cải và cà rốt  bào mỏng vắt ráo nước chút bỏ lên chảo xào và chú ý là nêm muối thôi chứ đừng có nêm đường vì bắp cải và cà rốt đã  rất là ngọt sẵn rồi . 

- Tàu hủ chiên vàng cắt cọng mỏng mỏng 

- Bỏ chút xíu dầu vào chảo sạch và bỏ bún gạo ( các bạn nhớ là bỏ bột nêm chay vào bún gạo trộn cho đều trước khi đem xào , làm vậy gia vị thấm đều vào bún hơn ) vào xào sơ chút cho chín , nhớ là đừng có chút xíu nước nào hết , có tí nước là bún sẽ bị nhão đóng cục liền , bún phải làm cho thật ráo , thật khô trước khi đem xào , xào lửa lớn và xào rất nhanh tay , chút xíu là lấy bún lên liền  chứ xào hơi lâu chút là bún sẽ bị gảy khúc nát hết ( kinh nghiệm xương máu của mình đó ..hihi...) 

Xào kiểu này ngon lắm , xào lạt lạt chút tốt hơn , khi ăn chan thêm tí xì dầu là ngon lắm . Chúc các bạn chế biến ra nhiều món chay ngon .